Senioryoga

Var med hemifrån eller från studion! När vi rör vår kropp så startar vi en mängd positiva effekter. Ledvätska eller så kallad synnovialvätska utsöndras och bidrar till att kroppen "smörjs" inifrån. Bindväven börjar att dras ut, och det stärker flödet av energi i kroppen. Muskler byggs när de utmanas och ligamenten stärks när vi lägger enkel press på dem. Blodgenomströmningen sätts igång och ger vitalitet till de inre organen. Och hjärnan får jobba med koordination, balans och genom att få fundera kring filosofiska begrepp. Om vi dessutom gör det här i en härlig grupp, där vi både får känna oss trygga och ha närhet till skratt, så låter hälsoeffekterna inte vänta på sig. En nyhet är att du kan vara med i studion eller Online!

Senior. När är man det egentligen? Det är inte så noga. Här erbjuder vi en mjuk yogaklass där vi rör oss i vår egen takt. Långsamma solhälsningar väcker kroppen, utmanar muskler i precis hela kroppen, mjukar upp lederna och ökar blodgenomströmningen. Du får alternativ på rörelser om något inte passar dig. Enkel balans, rörlighet och fokus övas. Många sittande och liggande positioner för att skona höfter och knän. Vi använder mycket hjälpmedel, som bolster, band och klossar. Vi ger också ett filosofiskt tema för att väcka en tanke eller självreflektion. Avslutas med meditation och vila. Låt detta bli det bästa med att vara ledig på dagarna! 

 

ONLINE

Vill du anmäla dig att vara med på hela kursen Online får du en länk till en dold hemsida där klassen kommer sändas. Du får ett lösenord, som kommer vara detsamma under hela kursen. Du trycker på play, och där ser du studion och kursledaren! Klassen leds med headset med mikrofon, så ljudet kommer vara bra. Skulle ni känna er osäkra på tekniken så kan ni bara ringa eller smsa kursledaren och hon finns tillgänglig 15 min innan klassens start och hjälper er. Ni kommer få hennes nummer. Ni får ett mail någon dag innan kursstart med alla uppgifter.

​​

LÄRARE: HANNA BACKMAN / VICTORIA WINDERUD

DATUM VÅR 2023: MÅNDAGAR 15/1-6/5 (uppehåll för sportlov v.9 och påsklov v.14)

                                ONSDAGAR 17/1-15/5 (uppehåll för sportlov v.9, påsklov v.14 samt Nationaldagen v. 20)

TILLFÄLLEN: 15 GGR 

TID: 10.30–11.30

PRIS: 1.950 SEK / 3.500 för båda dagar

Registrering

E-post
Personuppgifter

Anmälan